От Сдружение „Бултрас файт клуб” пуснаха позиция във връзка с твърденията на Илиян Филипов през страницата му в ПИМК. В нея те призовават НАП и КПКОНПИ да направят проверки и спортния клуб по кикбокс и муайтай, както и на Илиян Филипов и свързаните с него фирми.

В позицията им пише, че  проверки на най-висшите органи в държавата ще стане ясно кой какви приходи има, какви разходи прави, дали има незаконно обогатяване, както и дали укрива данъци.

Ето и цялата позиция на Сдружението:

Уважаеми ботевисти,

Уважаеми, трениращи в „Бултрас Файт Клуб“,

Уважаеми г-н Филипов,

Въпреки решението ни да запазим временно мълчание във връзка  с Ваша позиция на 19 юли  с хвърлени от Вас  твърдения , които не почиват на факти или документи, а на база „един човек каза“,  ние бихме искали също да внесем яснота.

На първо място Ви поздравяваме, че вече гледате в една посока с ръководството на тима! Не знаем на какво се дължи този Ваш катарзис, но имате нашите адмирации, че най-после решихте да помагате, а не да пречите на клуба, както правихте в последната година.

Събитията в Трибуна „Юг” на мача с „Локомотив Пловдив” и позицията на ръководството на ПФК „Ботев Пловдив”, обаче показват, че има съществено разминаване между думи и дела от Ваша страна.

По-точно определение за „брандираните  фенове” от позицията на Клуба не бихме могли да дадем , за това няма да навлизаме в детайли за това, а всеки запознат със събитията в Ботев, знае добре какво се случва.

Тъй като  в позицията Ви от 19 юли 2024 година,  казвате, че ще си понесем законовите последствия за внушения, пускани в пловдивската общественост, ние също ще се позовем на Закона и ще трябва да доказвате Вашите твърдения в българския съд.

Преди това обаче, за да няма съмнения , призоваваме Национална агенция по приходите и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество,  да направят проверка на всички приходи, разходи и печалба на Сдружение „Бултрас Файт Клуб“, както и на фирма „ПИМК” АД и всички свързани с Вас компании.

Мислим, че с проверки на най-висшите органи в държавата ще стане ясно кой какви приходи има, какви разходи прави, дали има незаконно обогатяване, както и дали укрива данъци. Впрочем именно с данъците на българския данъкоплатец се построи стадион „Христо Ботев“ през Вашата компания. Печалбата бе значителна, като е видимо „кой се храни“, благодарение на нашия клуб.

Възложител на обществената поръчка за строителството на стадиона бе г-н Пламен Райчев, който получи глоби от Агенцията за държавна финансова инспекция заради нередности в нея. Същият този г-н Райчев, в момента е главен инженер на Вашата компания. Надяваме се защото е добър специалист, а не в знак на благодарност за нещо в миналото… Също така е редно да се проверят за нерегламентирани връзки между Илиян Филипов и предишното и сегашното ръководство на Община Пловдив.

Вярваме, че истината не може да бъде скрита и тя винаги ще излезе наяве в един момент. За това отново призоваваме НАП, КПКОНПИ и другите ангажирани институции да направят проверки, както на нас, така и на холдинга на г-н Филипов и всички свързани с него компании.

С уважение: Сдружение „Бултрас Файт Клуб“

02.08.2024 година