След повече от 11 години живот на улиците в Милано, фен на ФК "Базел" най-накрая се завърна у дома в Швейцария. Ролф Бантле, на 71 години, никога не е очаквал, че съдбата му ще се промени толкова драстично след мача на любимия му отбор срещу Интер Милано в квалификация за Шампионската лига през 2011 година, пише ESPN.

На онзи вечерен мач, след загуба с 4:1, Бантле решил да отиде до тоалетната пет минути преди края. Когато се върнал обаче, не успял да намери приятелите си в тълпата и се оказал в различен сектор на стадиона, докато зрителите започнали да се изливат навън. След множество опити да се върне при компанията си, той открил, че в джобовете му има само 20 евро и 15 швейцарски франка. Тези средства не били достатъчни за завръщането му у дома, но все пак му позволили да оцелее няколко дни в Милано.

"Целият Баджо скоро започна да ме нарича Руди," споделя той. "Тогава ми стана ясно, че няма смисъл да се връщам у дома."

Докато близките му в Базел се притеснявали за него, там беше издадено съобщение за издирване. То обаче било закрито през 2011 г., тъй като не било открито нито едно доказателство за местонахождението на Бантле. Едва по-рано тази година, след като се подхлъзнал и счупил глезена си, той се появил в регистратура, тъй като нямал здравна осигуровка.

Швейцарските власти бързо реагирали, като организирали транспортирането му обратно в болница в Базел. Така, малко след 11 години живот в неизвестност, Ролф Бантле отново се завърнал у дома. В момента той живее в дом за възрастни, където споделя: "Десет години са достатъчни, а тук се грижат добре за мен."