Най-добрият български тенисист Григор Димитров успя да надвие съперника си Новак Джокович в демонстративния мач в София. Димитров и Джокович зарадваха максимално хората в пълната зала „Арена София“ с фантастичен двубой. 

Ето как протече срещата:

Събитието започна с анимация под мотото „Роден да бъда легенда“, която съчетаваше различни спортове от целия свят. Излизайки, Григор Димитров и Новак Джокович бяха приветствани с бурни аплодисменти от пълната зала „Арена София“, докато българските фенове скандираха имената на двамата тенисисти.

Сет I:

Григор спечели жребия и избра да сервира пръв. С форхенд по диагонала взе преднина в първия гейм, а с мощен сервис по правата Джокович не успя да върне топката. След оспорвана игра и няколко добри разигравания, Григор затвори гейма с отличен бекхенд по диагонала.

Във втория гейм Джокович сервира силно и поведе с 30:0, но Григор отговори с впечатляващ минаващ бекхенд. След още едно разиграване сърбинът изравни – 1:1.

Третият гейм донесе истинско забавление. Григор изпълни сервис, но сръбската съдийка отсъди аут. Джокович, шегувайки се, подкани публиката да поиска ястребово око, макар че такава система нямаше, и в крайна сметка призна точката на Григор. След още няколко разигравания, Новак направи пробив, но Григор веднага го върна и изравни резултата – 2:2, с впечатляващо бекхенд воле, което остави Джокович без отговор.

По време на мача двамата тенисисти често разменяха шеги. Джокович дори призова едно от децата от трибуните да излезе на корта и да играе тенис с Григор. Малчуганът се подхлъзна при сервис, но с помощта на Новак се изправи и продължи играта, дори принуждавайки Григор да сбърка в мрежата.

Между сериозните разигравания двамата продължаваха да забавляват публиката, като в един момент Джокович се шегуваше със своята стойка, което предизвика смях и у българина.

Сет II:

Втората част на мача започна с разменени геймове при начален удар на двамата, а при 2:1 за Григор тенисистите седнаха за почивка и се преоблякоха. Това даде възможност на Джокович да развесели публиката в "Арена София", като под звуците на музика започна да сваля фланелката си, правейки импровизиран стриптийз. Зрителите бурно аплодираха, а малко след това Димитров също повтори жеста. В един момент дама от трибуните извика към Джокович „Ноле, волим те“ (обичам те), на което той отвърна с жест във формата на сърце.

Новак постигна пробив и поведе с 3:2, а след това затвърди преднината си до 4:2. В седмия гейм от втория сет Димитров успя да направи перфектна къса топка, недостижима за Джокович, който все пак опита да я стигне, но без успех. В шеговит дух сърбинът демонстративно излезе от корта, насочвайки се към тунела на „Арена София“, като продължи да развеселява публиката със своите номера.

Джокович се облегна към един от виповете в залата между точките и го помоли да го разтрие по рамената, след което се завърна на корта уверен, викайки "Сила, брате, сила". Двамата си дадоха сериозен отпор в осмия гейм на втория сет, а това стигна на Джокович да затвори частта с два пробива и срещата да се реши след трайбрек.

Тайбрекът започна по-добре за Джокович, който поведе с 4:2, но Григор Димитров направи бърз обрат с три поредни точки и пое контрола в решителната част от мача. С мощен форхенд по диагонала Григор "извади" Джокович от корта, а ретурът на световния №1 излезе в аут, давайки предимство на българина с 7:5. Димитров увеличи преднината до 9:6 след впечатляващ бекхенд по правата, който изглеждаше невъзможен, и стигна до три мачбола.

При първия той даде ракетата на млад български фен, който успя да "нокаутира" Джокович, осигурявайки победата за Димитров.

В края на мача Джокович поиска от диджея да пусне "Луда по тебе", но той отвърна, че я няма. След това Джокович, с микрофон в ръка, запя заедно с цялата залата песента на Камелия.

Снимки: LAP.bg, БТА