Оставката на Борислав Михайлов ще бъде гледана на заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз днес.

Ако приеме оставката на Михайлов, което вероятно ще стане, изпълнителният комитет трябва да избере негов заместник.

По устава на БФС правомощията на президент би трябвало да се изпълняват от първия вицепрезидент, който е Йордан Лечков. Той е и единственият от заместниците на Михайлов, който е категорично против неговата оставка.

Лечков обаче няма да може да поеме временно функциите на Михайлов, защото в момента е кандидат за кмет на Сливен. Така възможностите за временен президент остават Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, който вчера също подаде оставка, като в официално изявлението до медиите призова за свикване на извънреден изборен конгрес през февруари.

Последният заместник в БФС - Михаил Касабов, обяви, че ако бъде избран ще поеме функциите само и единствено за да насрочи извънреден конгрес на съюза, след което също ще подаде оставка.

До кризата в управлението на БФС се стигна, след като първо спортният министър Красен Кралев, а след това и премиерът Бойко Борисов обявиха, че няма да работят с организацията, докато тя се ръководи от Борислав Михайлов.

Поводът за скъсването на отношенията стана тежката загуба от Англия в евроквалификация в понеделник и расистките прояви по трибуните, които ще доведат до сериозно наказание за България от УЕФА.

От фалшивата коса до фалшивия футбол: Боби Михайлов хвърли оставка

Вероятно то ще стане факт в деня слад изборите у нас. Съществува и вариант България да бъде изхвърлена от евроквалификациите и от тези за Световното първенство в Доха, Катар.

Ще участваме ли въобще в квалификациите за Евро 2020 и Световното в Катар?