Австралийка се бори за живота си в болница, след като ръката й беше отхапана от собственото й куче в Северен Куинсланд. Службите за спешна помощ бяха извикани в къща в крайбрежния град Таунсвил около 07:00 местно време (22:00 BST) в петък, където 34-годишна жена е получила „животозастрашаващи“ наранявания.

Дясната й ръка била отрязана под лакътя, но отделената част била извадена от парамедици, преди пострадалата да бъде откарана по спешност в местна болница. Тя е в тежко, но стабилно състояние.

Полицията казва, че не е имала "друга възможност", освен да застреля кучето на място.

На пресконференция старши сержант Скот Уорик каза, че полицията е пристигнала и е открила силно кървящата жена извън къщата и кучето, за което се смята, че е питбул, вътре.

„Беше много ядосан, много агресивен, все още се опитваше да излезе навън“, коментираха органите на реда.

Някои полицаи барикадирали къщата, докато други приложили импровизиран турникет върху ръката на жената и оказали първа помощ до пристигането на парамедиците.

„Полицай съм от 37 години... за първи път получавам толкова тежки наранявания в резултат на нападение от куче.

„Нараняванията на тази дама са просто ужасни и ние й желаем бързо възстановяване“, каза сержант Уорик пред репортери.

Той добави, че кучето е евтаназирано по съвет на служителите за контрол на животните.

„Имам кучета и да видя резултат като този е абсолютно сърцераздирателно и разбираме, че хората ще се разстроят... но не ни оставиха друг избор“, коментират те.

Второ по-малко куче е намерено невредимо на мястото и се грижи за него органите.

Двама съседи казаха на Australian Broadcasting Corporation, че кучето, участвало в инцидента, е известно с това, че е агресивно - като единият им показва белези, където каза, че го е нападнало преди това.

Сержант Уорик каза, че полицията може да е била потърсена за кучето и преди, но добави, че неговият екип, RSPCA и местният съвет все още проучват подробностите, пише BBC.

Това идва ден след поредното нападение в заден двор в Мелбърн, където една жена беше критично ранена, а трите отговорни кучета бяха застреляни от полицията.

Местни медии съобщиха, че две от кучетата са булдози, а третото е питбул.

Превод: GlasNews.bg