Българският национален отбор по футбол се изправи срещу люксембургския тим на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. В третия си мач от Лигата на нациите, България завърши с равенство от 0:0.

Преди началото на мача, над 16 хиляди зрители изпяха "Клетва" в памет на Кирил Маричков, който вчера почина при инцидент преди конценрт на "Фондацията" във врачанското село Селановци.

Диамант, икона, авторитет: България скърби за Маричков

В 15-та минута вратарят Антони Морис сгреши и Филип Кръстев го преодоля, но ударът му беше избит от защитник на гостите преди да влети в мрежата на Люксембург. Гостите отговориха с прехвълящ удар на Алесио Курчи, който премина над вратата. 

В 38-та минута Десподов даде страхотен пас по земя към Алекс Колев, който обаче се размина с топката и не успя да отправи удар, пише TrafficNews.

В 60-та минута Данел Синани центрира, а Дирк Карлсон игра с глава и засече, но над вратата. Минути по-късно, Десподов стреля опасно от фаул, но Морис изби в корнер. След това с глава игра Мартин Минчев, но вратарят на гостите улови. 

В 78-та минута от мача изстрел на Кръстев беше спасен от Морис. В последните секунди Здравко Димитров можеше да изненада Морис, но той изби в корнер. 

С равенството България е лидер в групата с 5 точки, Беларус е на второто място с 4. Северна Ирландия е с три точки на трета позиция, а последните са днешните съперници на националният ни тип - Люксембург. Днес се играе и другия мач от групата - между Беларус и Северна Ирландия.

Следващият мач на националите ни е на 15 октомври, когато лъвовете ще се изправят срещу гостуващия отбор на Северна Ирландия.

Ето и съставите на двата отбора:

България: Димитър Митов, Виктор Попов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Валентин Антов (Мартин Минчев 63 мин.), Георги Костадинов (Ивайло Чочев 83 мин.), Радослав Кирилов (Здравко Димитров 63 мин.), Алекс Колев (Георги Минчев 77 мин.), Кирил Десподов, Фабиан Нюрнбергер, Филип Кръстев 

Люксембург: Антони Морис, Лоран Янс, Саид Корач, Дирк Карлсон (Марвин Матис 90 мин.), Мика Пинто (Кевин Данзио 61 мин.), Кристофър Мартинс, Данел Синани, Матиас Олесен, Леандро Барейро, Флориан Бонер, Алесио Курчи (Херсон Родригес 46 мин.)

Снимки: TrafficNews, видео: FootballStorycast, чрез Facebook