Отборът на Ботев Пд записа осма победа от началото на шампионата. „Канарчетата“ се наложиха с 1:0 над Славия в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Срещата се игра на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.  

Единственият гол в срещата реализира Николай Минков през второто полувреме. Попадението обаче падна след неубедителната намеса на вратаря на Славия Николай Кръстев.

В 3-ата минута на срещата Ехидже Укаки влезе остро в наказателното поле и опита удар под ъгъл, при който вратарят се намеси добре и парира. В 11-ата минута и Балоянис опита късмета си. Неговият мощен удар профуча покрай страничната греда. В този момент прозвучаха и обидни скандирания от жълто-черната публика, насочени към БФС и президента на централата Георги Иванов. Причина за това бяха подминати претенции на домакините за дузпа в тяхна полза.

След скучни минути пред Ботев се откри добра възможност за гол. Балоянис центрира от левия фланг и намери Вини Трибуле, който от близка дистанция до голлинията нанесе удар с глава. Изстрелът му не бе насочен добре в някой от ъглите и това позволи на стража Николай Кръстев да избие в конер.

В 57-ата минута далечен удар на Иван Минчев беше блокиран от защитник. Въпреки това топката премина опасно близо до вратата и излезе в корнер. След точно час от началото на мача Ботев поведе в резултата. Николай Минков опита удар от далечна дистанция, при който никой от "белите" не опита да го пресрещне. Топката беше насочена право в Николай Кръстев, който не успя да я улови, позволи ѝ да мине през краката му и тя се оплете в мрежата му.

В 79-ата минута Алекса Мараш се пребори добре да топката след изритване в предни позиции от Балоянис. Нападателят успя да продължи към свободния Нвачукву на дъгата на наказателното поле, но крилото нанесе доста нескопосан удар. Футболистите на Славия комбинираха добре помежду си, но трудно достигаха до голово положение пред вратата на Бернат.

Минута преди края Зеедорф центрира блестящо в наказателното поле. Карл Фабиен беше изпуснат от жълто-черната защита, но не успя да нанесе хубав удар с левия крак.