Резултатите от аутопсията на починалия фен на Ботев Тоско Бозаджийски са готови. Причината за смъртта на привърженика, е съобщено на семейството му.

На този етап от консулството ни в Солун отказаха да оповестят дали смъртта е настъпила в следствие на побоя, нанесен на Бозаджийски от футболни фенове или заради пътно транспортно произшествие, при което той е прегазен от лек автомобил.

От консулството ни добавиха, че само семейството на момчето може да реши дали да направи резултатите публично достояние, информира БНТ.

Към момента на двамата мъже, задържани за смъртта на българина, са повдигнати по 11 обвинения. По две са за извършено тежко престъпление и по 9 за хулигански прояви, казаха още от консулството ни в Солун.

Син на полицай е един от задържаните за убийството на Тоско Бозаджийски

Междувременно стана ясно кога ще е опелото на убития пловдивчанин. То ще се състои утре в храма Храм „Свето Преображение Господне“ или както е известен като „Голямата църква“в кв. Тракия.

Днес родителите на привърженика на Ботев Пловдив ще получат тялото на сина си от съдебна медицина и ще го приберат в България.

Опелото ще е от 13:00 часа.

Феновете скърбят за убития Тоско