Нападателят на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо, определи завръщането си на „Олд Трафорд” като „катастрофа”, пише The Sun. Информацията идва от книга, която описва кариерата на петкратния носител на „Златната топка“. В изданието се твърди, че Роналдо е бил нещастен при бившия временен мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник.

Роналдо е останал разочарован от факта, че не е видял никакъв прогрес в клуба в последните години. Той е бил недоволен и от липсата на инвестиции в тренировъчната база в Карингтън.

Половинката на Роналдо: Голяма част от сърцето ми бе разбито

Мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг отстрани 37-годишния португалец от тренировъчния процес на първия отбор, след като футболистът показно напусна пейката на тима си преди края на мача от 12-ия кръг на Висшата лига срещу Тотнъм (2:0).

Роналдо обясни поведението си с факта, че е бил завладян от емоции. Във вторник Манчестър Юнайтед обяви, че звездата се е върнал към тренировки с първия отбор, информира Гол.бг. Той вече взе участие в мача с Шериф (3:0) от Лига Европа на 27 октомври и отбеляза гол.

Кристиано игра за Манчестър Юнайтед от 2003 до 2009 г., преди да премине в Реал Мадрид. През лятото на 2021 г. английският клуб обяви завръщането на нападателя.

През сезон 2022/23 Роналдо записа 13 мача във всички състезания, като вкара 3 гола и направи 1 асистенция. Договорът с клуба е до лятото на 2023 г.