Спортният директор на Ботев Пловдив Артур Платек каза интересни неща за изгряващата звезда на Испания Ламин Ямал. Полският специалист познава качествата на младока още от преди две години, когато е работил за привличането му в Борусия Дортмунд.

"Отборът на Испания ми хареса още в първия им мач в групите срещу Хърватия. Добре познавам качествата на Ламин Ямал, защото преди две години го искахме в Борусия (Дортмунд). Тогава той беше 14-годишен и още тогава знаех, че това е момче с голям потенциал. Той притежава тези качества, които аз харесвам във футбола - един на един, бързина и именно с тези качества Ямал прави разликата на терена, въпреки че има още доста да поработи, особено що се отнася до физиката", заяви пред "Мач Телеграф" спортният директор на Ботев.

"Футболът стана малко прагматичен, компютърен, ако мога така да се изразя... Всичко е пресметнато, точно, важното е да не се сбърка, а Ямал е такъв магьосник, че с едно магично докосване и с едно движение с топката, може да направи страшно много, а аз точно това най-много обичам във футбола", допълни още Артур Платек.