Волейболистките на Левски започнаха със загуба участието си във втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV. Момичетата на треньора Радослав Бакърджиев нямаха шансове и паднаха от шампиона на Чехия Простейов с категоричното 0:3 (18:25, 18:25, 16:25) в първи мач от 1/16-финалите на турнира, игран тази вечер пред едва около 200 зрители в зала "Христо Ботев" в София.

"Синята" волейболна вечер в зала "Христо Ботев" в столицата ще продължи със срещата на мъжкият отбор на Левски срещу финландския Перунган (Поят Рованиеми) от 1/16-финалите на третия по сила евротурнир "Чалъндж къп". Мачът е от 20,30 часа.

Реваншът между "сините" волейболистки и Простейов пък е следващата сряда (5 декември) от 18,00 часа българско време в Чехия. Чешкият тим се нуждае само от два спечелени гейма, за да продължи напред към 1/8-финалите за Купата на CEV, където го очаква румънския Волей Алба (Блаж).

С капитанската лента на игрището излезе 16-годишната Мария Йорданова, която изведе "сините" за мача от европейска сцена. Състезателките на Левски започнаха много добре в мача, като бяха равностоен съперник на чехкините и играта бе точка за точка до 13:13 в първия гейм. След две успешни блокади и грешка от сервис гостенките от Простейов направиха три последователни точки и се откъснаха в резултата. Чехкините се отпуснаха, показаха изключително добре построен блок, който затрудняваше максимално атаката на "сините", както и много добра игра в защита. Това доведе до разлика и Простейов спечели първия гейм с убедителното 25:18. Доминацията на шампионът на Чехия при дамите продължи в следващите две части, като те не позволиха никакви изненади. Чешките волейболистки взимаха първоначален аванс, поддържаха го докрай и спечелиха сравнително лесно мача с 3:0.

Най-резултатна за Левски бе Моника Кръстева с 12 точки (40% ефективност в атака и 25% позитивно посрещане). За тима на Простейов Мари Туфарова също реализира 12 точки (1 блок, 1 ас, 48% ефективност в атака и 57% позитивно посрещане) за победата.

Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от мача ЛЕВСКИ - ПРОСТЕЙОВ 0:3 - ТУК!!!