Легендата на българския футбол Христо Бонев e спасил живота на своя приятел от Симеоновград Росен Бонев - треньор и президент на местния клуб по борба "Вълко Костов", става ясно от пост във фейсбук.

"Бях 7 дни в много тежко състояние в болницата на Харманли. Искаха да ми режат крака заради сериозно заболяване. Обадих се на бате Ицо Бонев, за да споделя какво ми се случва. Той направи всичко възможно и ме спаси, благодаря му, за втори път ме спасява", сподели 65-годишният симеоновградчанин.

Със съдействието на Зума Росен Бонев бил откаран и приет за лечение в пловдивска болница. "Благодарение и на съдовия хирург д-р Николай Михайлов крайникът ми бе спасен от ампутация, задължен съм на целия му екип за положените към мен грижи", допълни Росен, който от четвърт век оглавява Комисията по борба в Българската асоциация на спортистите от малките градове, а също така е и почетен гражданин на Тополовград.

Благодарностите си към Христо Бонев, че е спасил треньора и президента им, отправиха и сегашните възпитаници на клуба по борба "Вълко Костов".