Тийнейджър с нож уби полицай и рани втори в град в западна Босна и Херцеговина, съобщиха властите на 25 октомври, в това, което вътрешното министерство нарече "терористичен акт".

Нападението от 14-годишно момче е извършено в полицейски участък в Босанска Крупа, град с около 14 000 души, късно вечерта на 24 октомври. Раненият полицай е в стабилно състояние в болница, съобщиха властите.

Осем души са арестувани тази нощ в Бихач и Босанска Крупа, Западна Босна и Херцеговина, по подозрение в тероризъм. Предполага се, че те са свързани с 14-годишния нападател.

Полицейската акция, при която осем души са арестувани по подозрение в тероризъм, е продължила до късно снощи, като са извършени обиски на движими и недвижими имущества на заподозрените.

По време на обиска полицията е открила малко количество оръжия, пари, преносими компютри, мобилни телефони, външни хард дискове, USB устройства и голям брой листи, изписани на арабски език. Основната цел на акцията е била да открие дали арестуваните са свързани с терористични действия, включително и нападението срещу полицаите, пише "24 часа".