Няколко души са били ранени при нощните руски удари по украинската Харковска област. Атаките са били нанесени на вълни.

Двама души са били ранени в град Харков след нападение с управляеми бомби, засегнало няколко жилищни сгради, уточни кметът Ихор Терехов. Той добави, че през нощта в града са били нанесени и други удари, които са повредили жилищни сгради. 

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов уточни в "Телеграм", че други четирима души са били ранени в областта при руските нападения.

Москва отрича да нанася целенасочено удари срещу мирни граждани, докато води войната, започнала с нашествието в Украйна през февруари 2022 г.

Руското министерство на отбраната заяви днес в "Телеграм", че през нощта силите за противовъздушна отбрана са унищожили 21 дрона – 13 над Белгородска област, 6 – над Брянска област и по 1 над Воронежка и Курска област. 

Според канали в "Телеграм" украинските дронове са искали да нанесат удари по заводи за етанол във Воронежка област. Губернаторът на областта Александър Гусев заяви в социалната медия, че при нападение са били ранени двама души, предизвикан е пожар и са засегнати две индустриални предприятия, отбелязва Ройтерс.

Според него късно снощи над областта са били прехванати или унищожени десетина украински дрона. Отломки са засегнали няколко сгради.

Експлозии са били чути в завод за етанолов спирт във Воронежка област, според "Телеграм" канала "База", близък до руските сили за сигурност.

Според канала SHOT пожар е избухнал в дестилерия в село Ана, също във Воронежка област.

Засега няма коментари от Киев. Украйна често е заявявала, че нанася удари с дронове по военна инфраструктура, която е от ключово значение за военните усилия на Москва, в отговор на продължаващите руски удари по украинска територия.