Боевете в Украйна продължават с пълна сила. Снощи от обкръжения пристанищен град Мариупол пристигнаха съобщения, че е бил бомбардиран градският театър, където са се укривали повече от 1000 души. Самата Русия отрича нападението.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба пише в Twitter за "още едно ужасяващо военно престъпление в Мариупол". Според него сградата е напълно разрушена. "Руснаците трябва да са знаели, че тук се укриват цивилни хора", пише още Кулеба.

"Единствената дума, която описва случилото се днес, е геноцид. Искаме да затворим очи и да забравим кошмара, който се случи днес", написа в Telegram кметът на Мариупол Вадим Бойченко, цитиран от Дойче веле.

Украйна съобщава за нападение срещу цивилни и в Донецка област. Бомбардиран е плувен басейн, където са се укривали майки с децата си и бременни жени.

Стратегически важният пристанищен град Мариупол на Азовско море от дни е обграден от руски войски и е обстрелван от няколко страни. В града няма вода и храна, няма ток и отопление. Твърди се, че стотици хиляди хора са заклещени в града при катастрофални условия.

Зеленски разкри броя на загиналите украински войници, осъди отвличането на кмета на Мелитопол

Ракета порази блок в Киев и уби човек – 30 евакуирани от 16-етажната сграда