Майка държа детето си гладно в продължение на месеци. Те обитавали изключително занемарено и мръсно жилище. Матракът, на който майката и нейната партньорка спели бил на пода пред телевизора, а по земята и зад дивана имало купчини с мръсни дрехи.

2-годишната дъщеря на Маргарет била недохранена и слаба. Детето имало и въшки, поради което имало плешиви участъци по главата. Това установяват лекари, след като детето е откарано мъртво в болницата в Глазгоу. Майката казала, че детето хванало вирус последните дни, но медиците категорично установили, че смъртта е настъпила вследствие на недохранване. Пелените на момиченцето не били сменяни над седмица.

Допълнително разследване на смъртта на Лорън започна вчера. Кошмарният инцидент става на 20 март 2015 г.

Майката заявила, че не изпитва вина за случилото се. Тя заедно с партньорката ѝ са осъдени на затвор през 2019 г, на по 6 години и четири месеца.

Сега, години по-късно разследването продължава. Медицинска сестра каза пред съда, че през 2014 година е посетила дома на майката.

„Когато влязох в хола, имаше матрак на пода пред телевизора и голяма купчина дрехи върху и зад дивана. Във всекидневната беше и леглото на Лорън – страшна мръсотия. Спомням си, че Лорън се опитваше да пропълзи в скута ми.

Предложих помощ на за справянето с въшките, но отказа. Справяла се сама,“ заяви сестрата.

Превод: GlasNews.bg