Очевидно домакинът не е цивилизован. Не са достойни, нямат уважение. По-мизерни от тях са само онези слуги у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат. Така македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски описа българите след скандала с липсата на македонското знаме при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Дясната ръка на премиера Християн Мицкоски заяви, че българите и македонците нямат обща история, нито общи корени. Николски говори в интервю за македонската телевизия "Алфа".

"Държавите водят войни, но когато техните представители седнат да преговарят, се издигат знамената и на двете страни. Благоприлично е, когато някой ти дойде на гости да му сложиш знамето. Не очаквам от президента да гледа къде има или няма знамена, това е работа на домакина", коментира македонският вицепремиер.

"Очевидно домакинът не е цивилизован. Ако искат, нека ми пратят протестна нота. Не са достойни, нямат уважение. По-мизерни от тях са само онези слуги у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат. Онези, които с подписа си се съгласиха, че македонският език е диалект на българския и че никога няма да влезем в Европейския съюз, ако не признаем, че сме българи и имаме български корени", коментира още вицепремиерът на РСМ.