Тейт е арестуван в края на 2022 г. и обвинен шест месеца по-късно на, заедно с брат си Тристан - и двамата румънски граждани, обвинени в трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени. 

По-рано този месец съдът в румънската столица Букурещ постанови, че братята Тейт и двама други обвиняеми могат да пътуват свободно в рамките на Европейския съюз до провеждането на съдебния процес. Апелативният съд обаче отмени това решение, което означава, че четиримата мъже трябва да останат в Румъния до процеса. „Съдът се произнесе и ние уважаваме решението му“, заяви на 16 юли Еуген Видиняк, главен адвокат на братя Тейт.

„Те ще изпълнят изцяло решението на съда, както и задълженията, включени в съдебния контрол, както са правили и досега“, каза още той.

След като първоначално съдът му разреши да пътува в рамките на ЕС, Тейт попита последователите си в X:

„Дали да вземем (Ferrari) SF90 в Италия, дали да вземем (Maserati) MC20 в Кан, дали да вземем (Ferrari) 812 Competition в Париж, къде да отида?“, пишат от bTV.

Тейт, който се самоопределя като женомразец, спечели милиони фенове, пропагандирайки начин на живот, който според критиците му омаловажава жените.