Пет жертви в руската Белгородска област след украински атаки, съобщиха местни служители. Губернаторът на областта Вячеслав Гладков написа в канала си в Telegram, че две тела са били извадени изпод развалините на засегната от украински обстрел многоетажна сграда в граничния град Шебекино.

Путин: В момента в Украйна се бият близо 700 000 руски войници

Аварийно-спасителните служби, цитирани от руските новинарски агенции, съобщиха, че по-късно е било открито тялото и на трети загинал, извадено изпод развалините на срутило се в резултат на украински обстрел стълбище на същата сграда.

Украински дрон е поразил автомобил в село в близост до град Шебекино, убивайки шофьора, а една жена е загинала в дома си от паднала ракета в село Октябърски, разположено още по на запад.

Украйна отхвърли условията за мир на Путин

Украйна предприема чести атаки срещу Белгород и други руски гранични градове през последните месеци. Руският президент Владимир Путин изтъкна атаките срещу Белгород като причина за започналата миналия месец руска офанзива в Харковска област на Украйна, информира БТА.

Руската армия твърди, че е превзела десетина селища в Харковска област, докато украинските власти казват, че руската офанзива е била отблъсната.