Установена е причината за смъртта на осемгодишното турско момиченце Нарин. В рамките на разследването на бруталното убийство в окръг Диарбекир, Югоизточна Турция, е установено, че детето е убито чрез удушаване, предава турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Междувременно броят на лицата, поставени под постоянен арест, се увеличи до 12. Сред тях са майката, чичото, един от братята на момичето и други роднини, информира телевизията.

GlasNews припомня, че тялото на Нарин Гуран бе намерено в началото на месеца в река в югоизточната провинция Диарбекир, на около километър от селото, в което е живяла със семейството си. Тя беше издирвана в продължение на 19 дни.

Откриха тялото на момиченце, издирвано от 19 дни

В момента щателно се разследва и причината за забавянето на издирването на детето, както и укриването на доказателствата след изчезването на Нарин. В този контекст се разследват и причините за подозрителен пожар, избухнал на третия ден от издирването ма момиченцето. 

При биологичната експертиза не са открити ДНК следи по тялото на Нарин. Убийството на момиченцето потресе цялата страна, пише БТА. Президентът Ердоган заяви, че ще настоява за тежки наказания за виновниците за смъртта на детето.

Откриха мъртво двегодишно момченце