Младеж загина при шокиращ случай в Лондон.

Тийнейджърът бил намушкан до смърт в северната част на града. Той крещял от болка, докато се движил с мотопед, с който се врязал в стълб.

Полицията била извикана по сигнал от парамедици след съобщения, че 16-годишният  Дуонте Моуат се е наранил, след като катастрофира с превозното си средство.

Но когато пристигнали, те открили, че тийнейджърът има сериозна рана с нож. Младежът  загинал на място. По случая е тече разследване за убийство и следствените действия продължават. Все още няма арестувани.

48-годишен собственик на магазин в района, който не иска да бъде назован, разказва за случая пред британското издание Metro. „Имаше писъци и викове, суматоха и бой, казаха ми хора, които живеят на улицата. Човекът се беше опитал да избяга с мотопеда си, но не стигна далеч. Тъжното е, че не е нищо необичайно, всеки ден има инцидент. Тук всичко просто минава под радара. Няма да оставя жена ми да се прибира сама през нощта, последното нещо, което искам, е тя да бъде тормозена от група млади хора и да бъде нарязана“, споделя притесненият лондончанин.

Друг местен жител споделя, че е имало множество убийства в рамките на една миля от убийството на Дуонте през последните шест месеца.

„Цял живот съм живял в Северен Лондон. Не ме е страх да живея тук“, допълва той.

„Но просто си мисля, какъв живот живеят тези деца, когато се намушкат едно друго на улицата.“ На семейството на Моуат е осигурена подкрепа  от специализирани служители и ще бъде извършена аутопсия, потвърдиха полицията. В района има няколко извършени престъпления.

Снимка: UKNIP