29-годишен албанец, носещ мачете, е нападнал германски полицейски участък. Разследващите проверяват евентуален "ислямистки мотив".

Нападателят е влязъл в участъка в германския западен град Линц ам Рейн в 2:40 часа местно време, съобщиха от прокуратурата в Кобленц. Мъжът е крещял "Аллаху Акбар" и е казал, че иска да "убие полицейски служители", заявиха прокурорите, предаде АФП.

Служителите на място заключили входната врата и тази, водеща към вътрешния двор на полицейския участък, оставяйки мъжа в капан. "Твърди се, че обвиняемият се е опитал да ги отвори със сила, но не е успял", заявиха прокурорите.

За ситуацията били предупредени специалните сили, които неутрализирали нападателя с помощта на електрошок. Първоначалните разследвания разкриха "доказателства за ислямистки мотив", казаха още прокурорите.

По време на претърсването на дома му следователите са открили емблемата на групировката "Ислямска държава", нарисувана на стената. Албанският заподозрян остава в ареста и разследването продължава, заявиха прокурорите.