Група хора нападнаха посолството на Беларус в Лондон. В резултат на инцидента е пострадал беларуски дипломат, съобщава сайтът на белоруското външно министерство.

Според министерството нападението е извършено вечерта на 19 декември. Първо група хора повредили фасадата на чуждестранното заведение, след което нападнали пристигналите на мястото беларуски дипломати. 

„Един от тях е тежко ранен и се нуждае от спешна медицинска помощ. В здравно заведение са диагностицирани фрактура на носа, леко сътресение и травматична фрактура на зъб“, съобщиха от ведомството.

На мястото пристигнали полицаи, но радикалите се опитали да избягат от местопрестъплението. Лондонската дипломатическа полиция успя да задържи част от нападателите. 

„Установено е, че лицата, вероятно, принадлежат към радикалната емигрантска група „Надзея“, допълват от белоруското външно министерство. 

След нападението срещу беларуското посолство британският дипломат беше извикан в белоруското външно министерство. От ведомството казаха, че временно разпоредителят на делата на Беларус протестира с изискването да се проведе задълбочено разследване на инцидента.