Известният британски художник Банкси изпълни улиците на Лондон с нови творби. Той преобрази стъклена полицейска будка в центъра на мегаполиса, на аквариум с пирани. Той вече публикува снимката на страницата си в Instagram, потвърждавайки седмата си работа през последната седмица.

Рибите, изобразени на полицейската будка, са в различен стил от предишните шест дизайна на силуета на Banksy.

Първоначално двама полицаи бяха видени да разглеждат новата работа на художника, преди да направят снимки, пише The Guardian. Един от полицаите каза пред репортери, че са били помолени да разгледат произведението, след като е било записано от камери за видеонаблюдение.

Пирана на БанксиЦял екран
Пираните се оказаха невероятно реалистични Снимка: Instagram Банкси

По-късно управителният орган на Лондонското сити заяви, че решава как да запази произведението на Банкси, което се появи на 11 август.

„Наясно сме с работата, която се извършва по полицейската будка на лондонското Сити на хълма Лудгейт. В момента работим върху варианти за запазване на произведението на изкуството.“

Банкси пираня ЛондонЦял екран
Полицейски служители снимат трансформираната будка Снимка: Instagram Банкси

През последните седем дни всеки ден в акаунта на Banksy в Instagram беше публикувано ново произведение на изкуството с животни. Изобразява силуети на коза, слонове, маймуни, вълк, пеликани и котка.

Камерата не помогна: нова мистериозна творба на Банкси се появи над Темза

На 10 август рисунка на протягаща се котка върху повреден и празен билборд в северозападен Лондон беше премахната в рамките на часове след откриването ѝ.

Тълпата освирква трима мъже, докато демонтираха произведението на художника в Крикълуд. Те отговориха, че са били наети от фирма възложител да премахнат билборда от съображения за безопасност.

Часове след като Банкси потвърди, че дизайнът е негов, тълпи от цял ​​Лондон се събраха, за да видят творбата. 

След слоновете: Банкси с нов удар