37-годишната Ема Трускот от Обединеното кралство пътува по света повече от две години и не е платила нито стотинка за наем. Жената се грижи за къщите на други хора, докато собствениците им са на почивка или командировка, полива растения, изхвърля боклук и се грижи за домашни любимци. 

Ема от Корнуол за първи път опитала да живее по този начин през юли 2022 г. по време на посещение в Лондон. Към днешна дата тя е посетила 29 различни къщи и е спестила приблизително £12 000, пише The Sun.

Сега Ема, която работи дистанционно като асистент и копирайтър, посети Лондон, Брайтън, Бристол, Манчестър, Единбург, Кардиф, Дъблин, Белфаст, Виена, Берлин и сега е в Париж (Франция). Идеята да пътува постоянно й хрумва след опита й от работата на яхти.

Ема Трускот от Обединеното кралство, недвижими имоти, жилища под наем, къща, туризъм, пътуване, любопитства, недвижими имоти, жилища под наем, къща, туризъм, пътуванеЦял екран
Ема за първи път опита да живее така през юли 2022 г. по време на посещение в Лондон Снимка: Emma Truscott

„Не харесвах работата си и не исках да се връщам там, но харесвах начина на живот – безплатно жилище и храна, никакви сметки, каквото печелех, харчех ги за каквото си поискам”, казва британката.

Освен това този начин на живот има редица предимства.

„Първо, това е възможност да живея като местна в различни части на света, да видя места, за които дори не съм подозирала, че съществуват преди, и без да се налага да плащам нищо за жилище. Второ, наистина обичам да прекарвам време в компанията на домашни любимци. На този етап имам само положителен опит, така че не виждам никакви недостатъци. Да, тази работа не е за всеки, но ми харесва“, казва тя.

Ема Трускот от Обединеното кралство, недвижими имоти, жилища под наем, къща, туризъм, пътуване, любопитства, недвижими имоти, жилища под наем, къща, туризъм, пътуванеЦял екран
Ема Трускот не е плащала наем от 2 години Снимка: Emma Truscott

Според Тръскот едва сега се чувствала „наистина жива“ – забелязвайки неща, на които не е обръщала внимание преди, срещайки се с хора и преживявайки невероятни емоции.

"Може би ще имам късмета да доживея 70 години и все още да се грижа за домовете на другите хора. Точно такъв живот бих искала да живея!" - обобщи Ема, която следващата седмица се мести в Гент (Белгия).