От Лондон днес се чуват разочароващи за Киев изявления. Британският премиер оцени вероятността Украйна да се присъедини към НАТО и това едва ли ще се хареса на властите на Украйна. 

"Това не е конфликт на НАТО и няма да бъде. Истината е, че Украйна няма сериозна перспектива за членство в НАТО в близко бъдеще", каза Борис Джонсън.

Премиерът отбеляза, че в момента повече от 20 държави оказват помощ на Украйна в областта на отбраната. Според него Обединеното кралство също е сред европейскиje държави, които изпращат помощта си на Киев. „Но това не е конфликт на НАТО и няма да стане такъв“, каза Джонсън в статия за New York Times, публикувана в неделя, 6 март.

Джонсън добави, че Северноатлантическият алианс не поставя под въпрос съществуването на Русия като световна сила. „Ние нямаме враждебност към руските граждани и нямаме желание да поставяме под въпрос величието на страната и световната сила “, казва Борис Джонсън.

Освен това, според ръководителя на британския кабинет, нито една от страните от НАТО не е изпратила бойните си части в Украйна.

Превод: GlasNews