18-годишният Никлас Матей стана известен като "майстора на доноси" в Германия, след като предаде хиляди нарушители на паркирането на полицията. 

Младият мъж от Графенхайнихен за първи път влезе в националните заглавия по-рано тази година, след като няколко видни медии писаха за необичайното му хоби да кара велосипед из града, да снима незаконно паркирани коли и да изпраща доказателства на местната полиция, пише Oddity Central. Той нарича себе си "Anzeigenhauptmeister" и твърди, че просто изпълнява гражданския си дълг.

На 18 години момчето познава немските правила за паркиране отвътре и отвън, поради което веднага забелязва неправилно паркирани коли, когато ги срещне по време на ежедневните си обиколки. Въоръжен със смартфон, той прави снимки на колите на нарушителите и ги изпраща на местната полиция, за да бъдат глобени.

Според собствените му изявления миналата година Матей е написал повече от 4000 полицейски доклада, в резултат на което сумата на събраните глоби в цялата страна възлиза на 140 995 евро. Повечето от неговите „жертви“ са били в Саксония-Анхалт, но след като популярността му нараснала благодарение на националното медийно отразяване, той решил да организира своите преследвания в цялата страна.

Човекът търси неправилно паркирани коли, майсторът на доносите, хиляди шофьори, издава глоби, сътрудничи на полициятаЦял екран
Човекът предаде на полицията хиляди нарушители на паркирането Снимка: YouTube

Никлас не е много популярен сред шофьорите и имаше случаи на насилие, но това не попречи на човека да продължи да изпълнява гражданския си дълг. Той твърди, че единственото, което иска, е да се спазват правилата за паркиране и тези, които отказват да ги спазват, да бъдат наказвани.

„Всичко, което искам, е да наложа законите за движение по пътищата, защото хората си мислят, че могат да паркират както си искат. Но тогава се появяват хора като мен“, каза Никлас Матей.

Изданието отбелязва, че майката на Никлас не подкрепя хобито на сина си. Тя каза на репортери, че той е бил тормозен в училище и че докладването на хора, които паркират неправилно, вече е форма на отмъщение.

"Тя твърди, че не знам какво правя. Това не е вярно. Просто го приемам. Животът е опасен", каза Никлас.