Британец се натъкна на странна дреболия, след като отбеляза "изненадващ факт", свързан с мебел, която беше закупил. В социалната мрежа Reddit той сподели снимка със „забавна“ информация, пише Mirror.

„Покупката ми беше съпроводена със забавен факт“, пише мъжът.

„Лонгирбюен, Свалбард, отдалечен норвежки остров, направи смъртта незаконна от 1950 г., когато местните откриха, че телата не се разлагат в гробищата поради студеното време“, гласи странният факт.

Цял екран

Посланието предизвика много мрачни шеги.

„Представете си, че умирате от старост и на погребението ви наричат ​​престъпник.“

Друг се пошегува: „Момчета, току-що открихме тайната на безсмъртието! Просто живейте в град, където е незаконно да умрете, и тогава няма да можете!“

Трети се замисли: „Могат ли да те арестуват за опит за самоубийство, ако се разхождаш из този град като осемдесетгодишен старец?“

Четвърти отбеляза: „Случайно присъдата за смърт в града е смърт. Те приемат този закон много сериозно.“

Имайте предвид, че Лонгирбюен е най-северното селище в света, част от архипелаг в Северния ледовит океан, населението е около 1700 души. Градът има редица други странни закони, включително забрана за котки и ограничения върху количеството алкохол, което един човек може да купи на месец.

Правилата относно смъртта влязоха в сила през 1950 г., след като беше открито, че телата на починалите от грипната пандемия от 1918 г. не са започнали да се разлагат. Учените смятат, че телата им може да съдържат живи щамове на вируса. Тъй като телата не могат да бъдат погребвани, неизлечимо болните хора се транспортират до континентална Норвегия.