Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, твърди, че се намира в Украйна, редом с руските сили, които извършват настъпление в страната.

Кадиров публикува в "Телеграм" видео, в което, облечен с военна униформа, е седнал около маса с войници в зала. 

Той твърди, че видеото е заснето в Гостомел, летище до Киев, което бе превзето от руските сили в първите дни на тяхната офанзива. Тази информация не може да бъде потвърдена от независими източници.

"Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а сега сме още по-близо", написа Кадиров.

Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е "свършено".

Чеченски батальон влезе в Украйна. Кадиров говори пред бойците в ботуши за 125 хиляди рубли СНИМКИ

Украинската армия заяви рано тази сутрин, че руските войски се опитват да укрепят позициите си в окупираните територии, поддържат темпото на настъплението си и се подготвят за нови атака, пише БТА.

"Врагът формира и придвижва стратегически резерви към нашите граници", заяви украинският генерален щаб в ежедневния си бюлетин. Там се казва, че се очакват нови атаки срещу Харков, Суми и киевското предградие Бровари.

Снаряд порази жилищна сграда в Киев. Има поне един убит, има и ранени

През нощта руските сили са подложили на артилерийски обстрел североизточни предградия на Киев и са нанесли удари по цели на изток от украинската столица, предаде Асошиейтед прес, цитирайки областният управител на Киевска област Олекси Кулеба. В боевете за Бровари е убит един от местните градски съветници. През изминалата нощ са атакувани градовете Ирпин, Буча и Гостомел, където се водят едни от най-тежките боеве около Киев.

Междувременно днес започват поредните преговори между Русия и Украйна. Разговорите ще се проведът чрез видеовръзка.

Преговорите ще започнат в 10:30 ч. украинско време (и българско). Вчера и двете страни изразиха сдържан оптимизъм за развитието на преговорите.