Британските потребители разкритикуваха традиционната коледна картичка, която беше публикувана в профила на принц Чарлз в Instagram от него и съпругата му Камила Паркър-Боулс. Изображението показва самите тях, лицата на Чарлз и Камила са скрити под защитни маски.

Краткият поздрав съдържа пожелания за Честита Нова Година и Коледа.

Потребителите смятат, че пощенската картичка е неуспешна. Лицата на членовете на кралското семейство не се виждат. Британците също бяха озадачени от факта, че на коледната картичка дори не се споменава Исус Христос.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

„Обичам тази картичка, но не забравяйте, че основната причина за този празник е в Исус Христос“, „Той е бъдещият глава на Църквата на Англия…. с цялото ми уважение към всички различни вярвания ... тъжно, че Христос напълно отпадна от Коледа ... дори и Библията на снимката”, "Какво прави той с нейната маска? Наистина, странен избор " - написаха потребителите.

По-рано ви съобщихме, че Елизабет II започна церемонията по предаването на короната на принц Чарлз.

Кралица Елизабет II пристъпи към предаване на трона на принц Чарлз

Източникът на слуховете, които се появиха в мрежата, беше британският историк Ед Оуенс, който отбеляза, че подобно развитие на събитията е логично след смъртта на съпруга на кралицата. За да предотврати криза в кралското семейство, Елизабет II може да се реши на такава стъпка, смята експертът. Именно това според него обяснява честите посещения на Чарлз на официални събития, което досега не се наблюдаваше.

Превод: GlasNews