Британският крал Чарлз III заплаши напълно да скъса отношенията си с принц Андрю, защото той отказва да се премести в стария дом на Хари и Меган.

Според журналисти 75-годишният монарх отново е призовал опозорения си брат да напусне 30-стайната Royal Lodge в Уиндзор и го е поканил да се премести във Frogmore Cottage, пише Mirror.

Принц Хари и Меган преди са живели в тази вила, преди да се преместят в САЩ. Двойката запази кралската собственост, докато не получи известие за изгонване миналата година. Сега е ред на Андрю да "почисти царската къща". През 2004 г. Андрю и тогавашната му съпруга Сара Фъргюсън се преместиха в Royal Lodge, където продължават да живеят въпреки дългогодишния си развод.

Royal Lodge, къща, дърветаЦял екран
Royal Lodge

Съобщава се, че Чарлз е предупредил херцога на Йорк за сериозни последствия, ако продължи да живее там. Кралят е в крайна сметка отговорен за всички финанси на кралската къща и следователно може да реши да ограничи финансирането на брат си, което означава, че той скоро ще трябва да се бори да посрещне годишните разходи за поддръжка на имението. В момента Негово Величество финансира и сметката за сигурността на Андрю, която струва £3 милиона годишно.

Какво се знае за Frogmore Cottage

Кралската къща е построена през 17 век по заповед на кралица Шарлот; структурата й е променена през 19 век и разширена през 30-те години на миналия век. Служи като резиденция на кралица Елизабет II, кралицата майка, от 1952 г. до смъртта й там през 2002 г. на 101-годишна възраст.

Frogmore Cottage, архивна снимкаЦял екран
Frogmore Cottage, 1872 г. Снимка: Wikipedia

Къщата е била използвана само като частна собственост и никога не е била отворена за обществеността. Вилата с площ от 472,8 м² разполага с четири спални, детска стая и четири бани, две оранжерии, зеленчукова градина и йога студио.

Вила Frogmore, трева, дърветаЦял екран
Фрогмор Котидж