Шофьор взел строги мерки, за да се опита да защити колата си от крадци – но изглежда е направил явна грешка.

Собственикът на жилище в Англия, чието име не е назовано, може би несъзнателно стана вирусен в социалните медии, след като инсталира два метални кола в края на алеята пред къщата си.

Независимо дали за защита на колата от крадци, или за да попречи на други да паркират без разрешение, мотивацията за инсталирането би била разбираема за мнозина.

Но изглежда, че водачът не е взел предвид големите тревни площи, разположени от двете страни на алеята – правейки стълбовете  безсмислени, пише Metro.

Всеки крадец на кола или човек, който е достатъчно отчаян, за да се опита да паркира на алеята , може просто да се качи на бордюра и да кара през тревата.

Снимката бе споделено в X от д-р Хелън Инграм, която коментира саркастично: „Тези колове трябва да пазят колата им сигурна.“

Публикацията получи огромно внимание, откакто беше качена миналата седмица, натрупа 1,5 милиона гледания и беше харесана 17 000 пъти.

Други потребители на X изглежда се радват на предположението, че потенциален крадец на кола ще бъде възпрепятстван да открадне превозното средство поради нежеланието да шофира през добре окосена морава.

Но един човек предположи, че болардите могат да бъдат ефективни, ако две коли са паркирани на алеята вместо една, което означава, че все пак може да има някаква логика в инсталацията.

Те коментираха: „След като и двамата са в задвижването, няма място за маневриране. Използва се и за каравани и кемпери. Да не говорим за търговски микробуси.

Превод: GlasNews.bg