55-годишната Бет Хобсън от Манчестър, Великобритания, се противопостави на лекарите, които казаха, че никога няма да има деца, и след 29 опита за ин витро тя роди три деца. Жената не крие: искала да докаже на всички, че грешат - и можете да създадете голямо семейство на всяка възраст. 

Бет започнала първия си курс на лечение за безплодие преди петнадесет години - тогава лекарите оценили шансовете й да зачене дете по естествен път само на 10%, пише Daily Mail.

„Никога не казвайте на жена, че не може да направи нещо. Медиците заявиха, че съм твърде стара, за да стана майка, но те грешаха. Защото моята история, въпреки всичко, завърши щастливо“, убедена е Хобсън.

Тя се запознава с бъдещия си съпруг, 53-годишен учител, през юли 2007 г. Колеги уредили на двойката среща на сляпо, която се оказала съдбовна. Година по-късно те се оженили и се опитали да заченат дете.

Безплодие при жени, раждане след 50 години, раждане, късна бременност, IVF, интересни истории от животаЦял екран
Синовете на Бет Хобсън Снимка: SWNS

Бет, която по това време била на 40 години, осъзнала, че „часовникът тиктака“, затова потърсила помощ от лекар, само за да получи разочароваща диагноза.

„Спомням си, че седях в тази малка стаичка и си мислех: „Няма да плача.“ Всичко, което исках в този момент, беше да изляза оттам с високо вдигната глава, да се кача в колата със съпруга си и да вляза в гугъл, за да видя клиники, които предлагат ин витро”, признава британката.

За съжаление, първите опити за ин витро били неуспешни и едва осмият „рунд“ даде надежда на двойката. През април 2012 г. Хобсън разбрала, че е бременна с първото си дете Уилям, който сега е на 11 години. Не минало много време и майката решила, че иска да даде на сина си братче или сестриче. След като преминала през редица тестове, на 11 ноември 2015 г. тя роди второто си дете Томас, а през 2022 г. се роди дългоочакваната й дъщеря Грейс.

Безплодие при жени, раждане след 50 години, раждане, късна бременност, IVF, интересни истории от животаЦял екран
Бет Хобсън с дъщеря си Грейс Снимка: SWNS

През тези 15 години Бет и нейният съпруг похарчили огромна сума от 200 000 лири стерлинги за 29 цикъла ин витро.

„Спестихме пари от нашите заплати, а също така получихме помощ от приятели и роднини, не ходехме на почивка, спестявахме всяка стотинка, но си струваше", казва щастливата майка.