Два коня, единият от които окървавен, препускащи из центъра на Лондон, изплашиха сериозно очевидци, съобщава ABC News. Конете бяха сред 150-те коня от битовата кавалерия, церемониалната гвардия на британския монарх, която тренира в града всяка сутрин.

Кървав ужас: Кавалерийски коне вилняха в Лондон, има ранени ВИДЕО 18+

Седем коня са били изплашени от шума от строителните работи в Бъкингамския дворец и четири от тях са избягали, каза полицията. Те избягали, след като край тях паднали строителни материали. Три животни изхвърлиха кавалеристите. Войниците са прегледани от лекари и след пълно възстановяване ще се върнат на служба.

Единият кон е бил окървавен, другият се е блъснал в двуетажен автобус

Не е ясно колко дълго е продължил инцидентът, но се смята, че конете са тичали около 6 мили, преди да бъдат задържани от властите в Източен Лондон. След залавянето животните са изпратени за лечение.

„Два ранени коня бяха оперирани снощи и единият беше преместен в болница за коне. Всички останали коне се наблюдават отблизо“, пише британската армия в изявление на X.

британска армия, конеЦял екран
Британската армия съобщи, че всички коне са били заловени и два са били оперирани. 

Имената на конете, видени да тичат из Лондон, са Вида, Троян, Куакър и Тенисън. Операцията е извършена на Вида и Куакър.

"Искаме да благодарим на всички, които показаха такава доброта и загриженост към нашите войници и коне. Скоро ще предоставим допълнителна информация", казаха представители на армията.

„Биг Бен спря и има кървави коне, които тичат по улиците на Лондон. Може би някой трябва да провери гарваните в Тауър, защото това МНОГО прилича на финала на сезона“, „Честно казано, няма да се изненадам, ако това е някакъв предвестник на Апокалипсиса, тази нация е станала толкова дистопична“, „Това е 100% това, което Еднооката вещица предупреди като знак за някаква катастрофа, която е на път да се случи“, пишат те в социалните мрежи.