Малкото английско градче Hay-on-Wye в Уелс изглежда като „изгубено във времето” и благодарение на това привлича посетители от цял ​​свят. В околностите на селището, където днес живеят около 2000 души, има повече от 30 магазина, специализирани в продажбата на редки издания. Ето защо тук идват огромни тълпи от любители и колекционери на литература.

Книжарниците често са домакини на четения и семинари, а тези, които търсят почивка от книгите, могат да направят обиколка на двата нормански замъка или да се разходят по реката, която минава през града. Освен това туристите могат да се насладят на няколко уютни и гостоприемни кръчми.

Местните гидове препоръчват на пътуващите да отидат да гледат филм в местното кино и след това да се насладят на парче лимонова полента в ретро кафенета, които задоволяват всеки гастрономически вкус, пише The Mirror.

Къде да почиваме през есента, къде да отидем, какво да видим, Hay-on-Wye, Великобритания, туризъм, отдих, пътуване, интересни местаЦял екран
Местните книжарници често са домакини на четения и семинари Снимка: SWNS

За търсачите на силни усещания има и няколко варианта как да прекарат времето си интересно и полезно, по-специално може да карат каяк по река Уай, да наблюдавате чапли, корморани, лебеди и видри или да отидат на многодневен къмпинг - с туристическа група или самостоятелно.

Между другото, след кратка разходка на запад по крайбрежната пътека стигате до Уорън, малък чакълест плаж и открита тревна площ, където плувците често идват да тренират.

За четиричленно семейство през пиковия сезон почивката в Хей он Уай ще струва най-малко 1000 паунда стерлинги, докато в ниския сезон можете да спестите значително - от 600 до 1000 паунда. Туристите могат да се насладят на готини семейни вили, подходящи за домашни любимци, както и луксозни частни имения.

Къде да почиваме през есента, къде да отидем, какво да видим, Hay-on-Wye, Великобритания, туризъм, отдих, пътуване, интересни местаЦял екран
Туристите могат да се насладят на прохладни семейни вили, както и на луксозни частни имоти Снимка: SWNS