Момче беше уволнено от работа, след като ръководството разпечата 50-часовата му история на търсене в Google. 

Джош Уилямс работил като администратор за обслужване на клиенти. Три месеца след като започнал работа, неговият шеф го извикал на среща и му казал, че е отсъствал от работа три пъти по нелепи причини, по-специално поради използването на „загар за носа“, пише Daily Star.

„Бях на изпитателен срок. Имах два или три дни болнични и извиненията, които използвах, бяха наистина глупави... Работата е там, че просто имах малко натоварване. Те просто не ми даваха никаква работа, така че започнах да търся в гугъл на компютъра на фирмата“, каза Джош Уилямс.

Неговите онлайн запитвания включват въпроси за "Ботоксът на Саймън Коуел" и "Имат ли зъбобол пуйките?"

Преди уволнението той похарчил всичките си спестявания за лечение на собствените си зъби. Уилямс призна, че е бил притиснат в ъгъла. Той останал без пари и без работа и затова решил да публикува историята на уволнението си в TikTok, за да спечели поне малко пари.

Неговите видеоклипове, публикувани "в разгара на момента" след уволнението му, обаче "предизвикаха драматичен обратен ефект". След видеото Джош Уилямс беше отхвърлен от три работни места от нови работодатели, което го накара да се почувства „смутен и засрамен“. Затова мъжът призова хората да помислят, преди да публикуват нещо в интернет.

Като цяло публикуването на видеоклип в интернет за загубата на работата му донесе 450 паунда стерлинги. Тази сума обаче не е достатъчна за плащане на наем и други сметки.

Джош Уилямс също получи много омразни критики за видеото, което публикува. Сега той наистина съжалява, че публикува видеоклипове в TikTok.

„Чувствам се като идиот. Мисля, че трябваше да знам, че не трябва да го правя. Така че да, това беше глупаво нещо, занапред се надявам, че може би ще си науча урока.“