29-годишен мъж в Дания се изправи пред 86 предварителни обвинения в петък за шофиране с висока скорост на мотоциклети, каране на задното колело, шофиране с висока скорост, както и и застрашаване на другите участници в движението, каза полицията, добавяйки че мъжът е монтирал камера на мотоциклетната си каска, която е предоставила на следователите няколко часа запис на това как шофира.

„Не мисля, че някога съм виждал нещо подобно“, каза в изявление Амрик Синг Чада от полицията в източна Дания. „Няма съмнение, че това беше голям и нетрадиционен случай, който трябваше да разследваме.“

При задържането през май за каране на мотоциклет без регистрационни номера и без валидно разрешително полицията установява, че на каската на мъжа е монтирана видеокамера, която е записала как той кара на задното колело с висока скорост и куп други нарушения, сред които каране със 100% над разрешеното. 

Видеоклиповете са довели до това мъжът да бъде изправен пред общо 86 обвинения. 

След месеци на гледане на уличаващите кадри, полицията в петък направи публично достояние. Предварителните обвинения са на крачка от официалните обвинения.

Полицията съобщи, че няколко от видеозаписите на мъжа са били публикувани в социалните мрежи и споделени с по-голяма група хора. Те също така са успели да идентифицират други двама на записа и са иззели превозните им средства, се казва в изявлението.

Най-вероятно мъжът ще влезе в затвора.