Италианец се е предал на полицията, след като е обезглавил брат си и е хвърлил главата му през балкон след жесток спор.

59-годишният Бенито, влязъл в ожесточена вражда с брат си, 65-годишния Анибале, в дома им в Панарано, малко градче на около 40 km от Неапол, снощи.

Въпреки че засега не е ясно за какво точно е бил спорът, той е бил достатъчно шумен, за да го чуят съседите, и е стигнал дотам, че Бенито е грабнал нож и е нападнал брутално брат си.

Бенито, чието фамилно име засега не е известно, се предава на полицията, която пристига в дома на семейството и открива безглавото тяло на Анибале, покрито с прободни рани.

Италианските медии съобщават, че братята са живели нещастно един с друг, след като Анибале се е върнал от Рим, тъй като наскоро се е пенсионирал и е загубил съпругата си, предава Daily Mail.

Съседите разказват, че споровете са били шумни, но са се случвали толкова често, че не са обърнали внимание на снощната разправия, докато не видели главата на Анибале на улицата.

Италианската национална полиция разследва ужасяващото престъпление и разговаря с приятели и познати на братята, за да открие мотива за убийството.

След като разговарят с Бенито през нощта, те го отвеждат в затвора в Беневенто, който се намира на около 15 km североизточно от Панарано.

Оттогава прокуратурата в Беневенто е започнала официално разследване.

Тя ще възложи на съдебен лекар да извърши аутопсия на тялото на жертвата, което в момента се намира в моргата на близката болница "Сан Пио" в Беневенто.