Психеделиците и острите предмети не се смесват. Това откри един мъж по трудния начин.

В ужасяващ случай, който лекарите определят като първия по рода си, 37-годишен мъж е ампутирал пениса си с брадва, след като е взел "магически гъби".

Мъжът бил на почивка в Австрия, когато употребил наркотика от клас А, за който е известно, че предизвиква халюцинации, въздейства на сетивата, променя мисловния процес на употребяващия, изкривява усещането му за време и влияе на емоциите му.

Според доклад, публикуван в Mega Journal of Surgery, той е изял четири или пет магически гъби около 21:00 ч., докато е бил сам в жилището си, преди изведнъж да реши, че трябва да се справи с мъжествеността си.

Мъжът, за когото се твърди, че има „история на депресия“ и „прекомерна злоупотреба с алкохол“, губи съзнание, преди да вземе острия инструмент и да го нареже на четири парчета.

След неизбежното кръвопролитие и чистата агония, пациентът дошъл в съзнание и подвързал се, преди да напусне имота и да потърси помощ.

Той съхранявал това, което било останало от достойнството му, в буркан, пълен със сняг - и въпреки че това може да звучи като доста хитър ход от страна на човек, употребяващ психеделици, той бил мръсен, а в него имало и купчина пръст.

Докато се спъвал по улицата, кървейки обилно и държейки контейнера, минувач го открил в „объркано състояние“ и го отвел в съседното село, където след това бил преместен в австрийската болница Фелдкирх.

Туристът е вкаран направо в операционната, където лекарите се опитват да овладеят прекомерното кървене от личната му област, като същевременно дезинфекцират остатъците от отрязания му член.

Хирурзите успели да свържат отново пениса му, въпреки че бил откъснат от кръвообращението за цели девет часа.

За свързването на сложните тъкани са използвани разтворими шевове, след което кожата на скротума е зашита обратно.

Като цяло процедурата била много успешна - но след като бил преместен в отделението, мъжът „продължил да проявява психотични симптоми“ и все още изпитвал халюцинации, в резултат на което бил преместен в отделението за интензивно лечение.

В доклада на Mega Journal of Surgery се посочва, че странно, но мъжът някак си успял да внесе в болничната си стая шепа магически гъби, които лекарите открили в нощното му шкафче. В крайна сметка той бил върнат в урологичното отделение на болницата, където превръзките му били сменяни два пъти дневно след ситни бани и му били давани антипсихотични лекарства - и двете помогнали.

Седмица след операцията за повторно прикрепване мъжът получава некроза.

Медиците обаче отново успели да поправят ситуацията и тя била излекувана в рамките на няколко седмици. Въпреки че пенисът му бил значително по-малък, еректилната функция на мъжа се възстановила и той бил в състояние да уринира самостоятелно.

Въпреки че е престоял часове наред в замърсен сняг, той успял да избегне и инфекция.

В доклада се заключва: „Три месеца след операцията пациентът съобщи за ерекция; въпреки това пациентът не беше сексуално активен по време на последното посещение петнадесет седмици след операцията.

„Постигането на ерекция е забележително поради степента на разрушаване на пениса. Поради застрахователни причини по-нататъшните медицински грижи за него продължават в родния му град в чужбина.“

Лекарите добавят, че пациентът „в момента е доволен“ от състоянието на мъжествеността си и не желае да се подлага на допълнителна операция.

„Поради липсата на протоколи за това как да се справяме с това рядко срещано образувание, съобщаването на тези случаи е важно, за да се натрупа опит“, се добавя в доклада.

„Доколкото ни е известно, това е първият доклад за индуцирана от псилоцибин ампутация на пениса с последваща макроскопска реплантация.“

Мисля, че всички можем да се съгласим, че единствените магьосници, които са били реални в случая, са хирурзите.