Времето във Великобритания не е известно като най-благоприятното, но докато повечето от нас се качват на такси или използват чадър, за да избегнат дъжда, един мъж е положил изключителни усилия, за да остане сух.

Колин Фърз прекара две години в изграждането на подземен тунел от къщата си до навес.

Работейки всеки ден в продължение на месеци, 42-годишният изобретател извадил с лопата три и половина тона пръст и камъни изпод градината си, пише ladbible.com.

"Това беше един от най-обсъжданите проекти в моя канал", разказва ютубърът.

"Всички харесват идеята за копаене на тунели. Създавам проектите, които хората наистина искат да направят, но нямат време или пари, за да се осъществят. Реално е по-бързо да отворя задната си врата и да отида до навеса си, но е много по-забавно да използваш подземен тунел, а и това означава, че няма да се намокриш, ако вали" , добавя Колин.

Работата започва през ноември 2018 г., като мъжът работи само когато съседите му са навън, така че да не бъдат обезпокоявани от шума.

След като изкопава от кухнята си и вади всичко изровено, той се заема да работи по тунела - който е широк 1,2 м и висок 2 м - използвайки хидравлика, за да си проправи път до бараката.

След завършването на амбициозния проект, Колин разказва, че се е оказал хит сред приятелите му.  

"Много е просторно в тунела, и всеки, който идва на гости, иска да го изпробва", обяснява Фърз.

Амбицията на мъжа е да разшири тунела от предната част на къщата си и до алеята му.

Това ще му позволи, надява се той, да създаде подземен паркинг, като шофьорът ще има достъп до къщата, навеса и подземния бункер, който също сам е построил. Удивителното пространство е като малко жилище. Има си и кухня, която има микровълнова печка, мивка и всичко е заредено с консервирана и сушена храна - дни преди натрупване на запаси.

Бункерът има и собствен генератор за електричество, което означава, че той може да се наслади на всички предлагани забавления, с телевизор, Sky box и селекция от игрови конзоли, всички на негово разположение.