Твърди се, че мъж във Великобритания е извършил сексуално насилие над жена в същия ден, когато е бил освободен от затвора съгласно схемата на правителството за предсрочно освобождаване - правителствена политика, която има за цел да намали пренаселеността на затворите, като временно намали времето, което някои затворници трябва да излежават зад решетките, от 50% на 40%.

Великобритания планира да изпраща затворници в Естония

Твърди се, че той е извършил повторно престъпление в Ситингборн в Кент и по-късно е бил арестуван на адрес в Южен Лондон.

Той беше сред повече от 1700 затворници, освободени от затвора миналата седмица в опит да се намали пренаселеността на затворите, които според правителството не включват терористи и предишни осъдени извършители на сексуални престъпления.

Бившият затворник се яви пред магистратския съд в четвъртък по обвинение в сексуално насилие. Той трябва да се яви пред Кралския съд следващия месец.

Той е върнат в затвора.

Правителството на Великобритания каза: "Нямахме друг избор освен да въведем спешни мерки, освобождавайки някои затворници няколко седмици или месеци по-рано, като същевременно изключим редица престъпления и наложим строги лицензионни условия."

"Въпреки че не можем да коментираме подробности за нито един отделен случай, онези, които нарушават условията на лиценза си или извършват нови престъпления, ще бъдат наказани", допълват от Даунинг стрийт 10.

Снимка: iStock