Самолет на Scandinavian Airlines на път за Испания направи аварийно кацане, след като в храната на една от пътничките му беше открита „изненада“. Жената тъкмо се приготвяла да обядва, когато от пакета изскочила мишка и започнала да тича из салона. 

Полетът бил от Осло (Норвегия) за Малага (Испания) в сряда, 18 септември. По някое време гризачът, който изскочил от подноса, започнал да тича из салона и изплашил до смърт всички на борда, пише Daily Star.

Командирът на самолета решава да кацне на най-близкото летище в Дания. Един от очевидците, Ярле Борестад, изрази своята версия на събитията във Facebook, разкривайки някои подробности за случилото се по време на полета.

„Вярвате или не, дамата до мен... отвори храната и оттам изскочи жива мишка“, пише той.

След като мишката била видяна от членовете на екипажа, пилотът нямал друг избор, освен да направи непланирано кацане в Копенхаген. Според правилата самолетът не може да бъде във въздуха, ако на борда има гризачи, тъй като те могат да сдъвчат електрическата инсталация.

Когато самолетът кацнал, пътниците бяха прехвърлени на друг полет и след това изпратени в Малага.

Говорител на авиокомпанията по-късно излезе с изявление:

„Това е изключително рядко явление. Ние въведохме специфични мерки за тази ситуация, което също включва проверка с доставчици, за да се гарантира, че това няма да се случи отново.“