Британски инфлуенсър в социалните медии почина след падане от 200-метров мост, докато се опитвал да заснеме съдържание за своите социални канали.

26-годишният британец, Люис Стивънсън, загина трагично, докато изкачвал един от най-високите мостове в Испания - Кастилия-Ла Манча. Инцидентът е станал миналата неделя.

Местен съветник потвърди, че мъжът е бил с 24-годишен мъж, когато инцидентът е станал над река Тежу през уикенда. Макарена Муньос заяви, че двамата мъже са „дошли в Талавера, за да се изкачат по моста и да създадат съдържание за социалните мрежи, което е довело до този злощастен и тъжен резултат“.

Тя каза още, че изкачването на моста е „напълно забранено“.

Дядото на Стивънсън каза пред MailOnline, че той и семеството му са опитали да разубедят младия мъж. „Всички се опитахме да го разубедим. Винаги се опитвахме да го разубедим да не прави неща, но той беше такъв. Той обичаше да го прави, винаги излизаше там, вярвайки, че ще се оправи. Правеше това, което правеше за собствено удоволствие. Не получаваше пари за това, беше авантюрист.“

„Той ми изпрати съобщение в пет и половина, за да каже „Добро утро“ с три целувки.", каза приятелката на загиналия. „Мислех, че просто се опитва да направи снимка на изгрева. Мислех, че трябва да е протегнал ръката си, за да направи снимка, и е паднал, не че е припаднал.“