Пристрастената към солариума Меган Блейн от Великобритания внезапно почерня напълно. Момичето не изостави хобито си, дори когато забеляза странно "петно" на ръката си, което може да се окаже рак на кожата. 

Преди две години 18-годишната Меган решила да замени флаконите за загар със солариум, за да постигне "бляскав" тъмен вид през цялата година. Оттогава британката прави процедурите всеки ден, като често лежи под ултравиолетови лъчи по половин час.

Студентката, която живее в окръг Дърам, признава, че непознати на улицата често се взират в нея и хейтъри я сравняват с "прегорял чипс", но тя все още не се чувства достатъчно загоряла.

Меган Блейн от Великобритания, солариум, козметични процедури, тен, странности, странни разстройства, аномалииЦял екран
Меган почерня напълно Снимка: Kennedy News & Media

"Изобщо не се чувствам тъмна. Може би не виждам. Пет пъти се опитах да отида на лекар, но винаги замръзвах на прага. Като цяло не мога да си представя себе си без солариум, въпреки че не съветвам никого да прави това. Можете да се пристрастите, без дори да осъзнавате това", казва тя.

Момичето признава: ако можеше да се върне назад във времето, нямаше да започне да ходи на солариум.

"По-младото поколение изглежда го прави по-често от по-възрастното поколение и това е повод за безпокойство. Ако съм станала пристрастена, без дори да го осъзнавам, тогава същото може да се случи и с други хора", каза Блейн.

Скорошно проучване на Melanoma Focus разкри, че използването на солариум сред хора на възраст от 18 до 25 години се е повишило до 43 процента.

Експертите смятат, че социалните медии, главно TikTok, допринасят за тревожната тенденция.