Една жена разкри как не е разбрала, че е бременна, докато не е видяла главата на бебето си да се извисява, докато е била в тоалетната.

23-годишната Клара Фърнис от Харогейт, Северен Йоркшир, не е имала наедряло коремче, имала месечен „цикъл“ и е приемала хапчета, когато през август миналата година е изпитала осакатяваща болка в гърба.

Тя смятала, че болката е инфекция на пикочните пътища или на бъбреците - и нямала представа, че може да е бременна.  

Тя е откарана в болницата, където я помолили да си направи тест за бременност. Но когато отишла до тоалетната, за да си вдигне панталона, видяла, че главата на бебето ѝ изскача навън. Минути по-късно Клара родила на пода.

За щастие, една година по-късно дъщеричката ѝ Александра, която е изненада, се развива добре.

„Не мисля, че някога ще преживея шокиращата поява на Алекс, но тя е най-хубавото нещо, което ми се е случвало“.

През август 2023 г. Клара работи като стюард на британското мотоциклетно Гран при, на три часа път от дома си. В полунощ тя се събужда с ужасни болки в гърба.

Клара си спомня: „В миналото съм имала бъбречни инфекции и си помислих, че това е причината. Не носех със себе си никакви болкоуспокояващи, затова се надявах, че ще мине от само себе си. Но това не се случи и не можех да спя“.

В 3 часа през нощта тогавашният ѝ приятел я откарал до вкъщи. Там тя се опитала отново да заспи, но болката се усилила.

На сутринта майката на Клара, 59-годишната Маги, я закарала до отделението за спешна медицинска помощ в областната болница в Харогейт, където тя обяснила симптомите си на медицинска сестра.

Клара разказва: „В този момент болката в кръста ме връхлетя на силни вълни и аз се свлякох от мъка. „Медицинската сестра ме попита дали не съм бременна, но аз отказах. Имах редовна менструация и бях на хапчета“.

Медицинската сестра взела кръвна и уринна проба от Клара, а след това лекар я прегледал. Той заключил, че може да има камъни в жлъчката, и й организирал компютърна томография на корема.

Майка ми е работила като ехограф в миналото и поиска първо да си направя тест за бременност, тъй като сканирането може да навреди на бебето.

„Знаех, че не съм бременна, но все пак се съгласих“.

Клара отишла до тоалетната, но когато тръгнала да си вдига бельото, се почувствала много неудобно. После погледнала надолу и видяла, че главата на бебето се извисява.

Клара обяснява: „Изкрещях за помощ и дръпнах аварийния кабел. Но лекарите не бяха достатъчно бързи. Изведнъж усетих, че трябва да натискам, и бебето ми се плъзна в ръцете ми. Бях толкова уплашена. Един непознат се опита да ме успокои, като ми говореше през вратата“.

Група лекари се притекли на помощ на Клара и откарали бебето ѝ в педиатрията.

Непознати хора в чакалнята се провикнали към Маги: „Ти си баба!“.

Докато бебето на Клара било преглеждано, претегляно и почиствано, тя била отведена в родилната зала.

Клара разказва: „Акушерката ми върна бебето и потвърди, че съм родила момиченце. Не можех да повярвам какво се случва.

Маги се обажда на бащата на Клара, 54-годишния Крис, който идва следобед с бебешки принадлежности. След това Клара съобщила на приятеля си, че е родила дете.

Тя разказва: „Той беше в такъв шок, че не можеше да говори.

След това изпратих съобщения на най-добрите ми приятелки и по-голямата ми сестра, които бяха изумени.

На следващата сутрин тогавашният приятел на Клара я посещава и двамата кръщават дъщеря си Александра на името на Алейш Еспаргаро, който печели Гран при през същата година.

Два дни по-късно майката и бебето са изписани. Сестрата на Клара, 24-годишната Мили, отишла да купи бебешки принадлежности, включително количка, а семейството ѝ дало ръчно изработени дрехи.

Клара казва: „Все още не мога да разбера как тя се е появила на бял свят. Нямах никакви симптоми.

Месеци преди раждането се чувствах леко зле и си направих многобройни тестове за бременност, но всички те бяха отрицателни.

„И макар че бях качила малко килограми, отдадох това на работата си по събития и на това, че ядях повече нездравословна храна“.

Клара добавя: „Сега Алекс е най-щастливото и бъбриво бебе. Не бих я сменила за нищо на света.".