Малък остров в Обединеното кралство, който вдъхнови Агата Кристи за няколко мистерии за убийства, беше изваден от пазара, след като не успя да бъде продаден за £15 милиона. 

Частният остров Бърг с площ от 21 акра, край бреговете на Южен Девън, Англия, е бил използван от „кралицата на престъпността“ през 30-те години на миналия век и е мястото на действие на романа „И тогава ги нямаше“. Той също така вдъхнови мистерията на Еркюл Поаро „Злото под слънцето“.

Островът, който включва хотел с 25 стаи, пъб и плажна къща, е обявен за продажба, пише Daily Star. На самия ръб на скалата е убежището на писателката - плажната къща на Кристи.

Въпреки получените "атрактивни оферти", една от които почти доведе до приключване на сделката, собственикът реши да спре продажбата. Джайлс Фукс каза, че обновяването на хотела сега ще бъде ускорено благодарение на рефинансиране и допълнително финансиране от £5,4 милиона.

Остров Бърг, остров за продажба, къщата на Агата Кристи, хотел, реконструкция на хотел, хотел за продажба, малък остров във ВеликобританияЦял екран
На самия ръб на скалата е убежището на писателката - плажната къща на Кристи Снимка: SWNS

Изразявайки радостта си, че ще остане собственик на острова, г-н Фукс каза, че потенциален купувач се е оттеглил от сделката в последния момент. Той вижда в това предимство, тъй като сестра му Ники се отказа от ролята си в лондонския им бизнес и ще има повече време да управлява хотела с него.

Пакетът за рефинансиране, каза Фукс, ще ускори процеса на подобряване и ще помогне на острова „да продължи пътуването си, за да стане годен за живеене през следващите 100 години“.

Изданието отбелязва, че известният хотел Burgh Island, любимо място на богатите и известните, е обявен за продажба. Този бял хотел в стил II в стил Арт Деко е построен през 1929 г. и е бил домакин на много известни гости, включително президента Айзенхауер, Уинстън Чърчил, херцога и херцогинята на Уиндзор и дори Бийтълс.

Въпреки че островът е само на 250 метра от сушата, той предлага уникално уединено място със собствена микросреда и чист пясъчен плаж.