Шофьор на училищен автобус от Шотландия е обвинен в "неподходящо поведение", защото гледал порнография, докато превозвал ученици.

Шотландската полиция съобщи, че е получила сигнал за "неподходящо поведение" в района на Денхолм на шотландските граници в петък, 20 септември.

Силите започнаха разследване за установяване на престъпност и вече извършиха арест.

В четвъртък говорител на шотландската полиция каза: "54-годишен мъж е арестуван и обвинен. Докладът ще бъде подаден до фискалната прокуратура."

Говорител на шотландския граничен съвет каза: „Съветът незабавно предупреди полицията на Шотландия, след като няколко ученика изразиха опасения пред училищния персонал, и ние отбелязваме, че едно лице вече е обвинено."

„Тъй като обвиненията се отнасят до поведението на физическо лице, в момента няма план за преразглеждане на договора на оператора. Всеки допълнителен коментар в момента не е подходящ.", допълват от съвета.

Автобусната компания, отговаряща за превоза на ученици на въпросното училище, потвърди, че компанията е получила оплакване относно един от нейните шофьори.

Говорител на автобусния оператор добави: „Можем да потвърдим, че всички проверки преди назначаване на работа са били завършени на шофьора, преди той да поеме работа за компанията.

„След вътрешно разследване работата на шофьора е прекратена с незабавен ефект.“