Овчар в Ласити, остров Крит, откри човешки останки в нива в недостъпна местност. Смята се, че са на изчезнал преди 12 години български гражданин.

Върху тялото имало части от дънки, карирана риза и дебело яке. В джоб е открита личната карта на мъж, роден през 1967 г. Той е работил в района преди години и е в неизвестност от 2012 г.

Тогавашният му съквартирант е подал сигнал за изчезването, но той не е бил открит. По информация на neakriti.gr преди изчезването си той е споделил на свои познати, че страда от психични проблеми.

Намерените доказателства, лична карта и описанието на ръста на мъжа и дрехите, с които е бил в деня на изчезването, показват, че именно това е човекът, който е в неизвестност от 12 години.

Предстои самоличността му да бъде потвърдена след съдебномедицинска експертиза. Скелетът вече е предаден на криминалистичната служба на Ираклион за идентифициране, а след това се очаква да бъде предаден на българските власти за извършване на ДНК експертизата.

Междувременно гръцката полиция издирва приятеля на мъжа, който е подал сигнал за изчезването му преди повече от десетилетие.