Лейбъристкият лепутат Майк Еймсбъри беше отстранен от партията, след като запис от камери за видеонаблюдение показа как удря човек на улицата.

Говорител на партията във Великобритания каза: „Депутатът Майк Еймсбъри помогна на полицията в Чешър с техните разследвания след инцидент от петък вечер."  Тъй като тези разследвания в момента продължават, Лейбъристката партия административно временно прекрати членството на Еймсбъри, докато разследването не приключи.

Видео, изпратено до MailOnline в неделя следобед, показа депутата да удря с юмрук мъж, който пада на пода.

Говорител на полицията в Чешир каза: „55-годишен мъж е бил доброволно разпитан под предпазливост от полицията във връзка с този инцидент. Оттогава той е освободен в очакване на допълнителни разследвания.“

„Майк Еймсбъри има въпроси, на които трябва да отговори относно действията си и е правилно те да бъдат щателно разследвани“, каза говорител на партията.

Това се случи, след като по-ранни кадри, разпространени в социалните медии в събота, показаха как Еймсбъри крещи на мъж, който лежi на пода, казвайки: „Никога повече няма да ме заплашваш“.

Еймсбъри посочи мъжа и добави: „Да, аз съм [депутатът], да, аз съм и вие никога повече няма да заплашвате депутата, нали?“

В изявление в събота депутатът каза, че се чувствал "заплашен на улицата след вечер навън с приятели" - и добави, че "сам се е свързал с полицията на Чешър, за да съобщи какво се е случило по време на този инцидент".

„Няма да правя допълнителни публични коментари, но, разбира се, ще съдействам при всяко разследване, ако бъде поискано от полицията в Чешир“, добави той.

Силите по-рано казаха, че служителите са били извикани в 2,48 сутринта в събота за доклади за нападение на главната улица, Фродшам.