През януари 1967 г. миньорът Алфред Суиско отива до тоалетната на кръчма в Дербишър (Обединеното кралство) и никога повече не е видян. Мистерията с изчезването на мъжа остава неразгадана през всичките тези години, докато неговият внук Ръсел Лоубридж случайно не открива истината. 

Според една версия 54-годишният Алфред, който по това време току-що се е развел със съпругата си, е избягал от нея, изоставяйки шестте им общи деца на милостта на съдбата. Както се оказа обаче, не всичко е така.

Миналия април, докато сърфираше в социалните медии, Ръсел се натъкна на съобщение от полицията за тялото на неизвестен мъж, изровено в полето на местен фермер, пише Mirror.

Алфред Суискоу, който изчезна преди 57 години в тоалетна, беше идентифициран с помощта на чорапи, криминални историиЦял екран
Тялото на Алфред е намерено в поле Снимка: SWNS

„Първоначално не придадох никакво значение на това, но след това полицията публикува снимка на чифт чорапи. Изведнъж си спомних как като дете обувах чорапите на дядо си и ги дърпах така, че петата ми стигаше до коляното... За да проверя всичко, се обадих на органите на реда и направих ДНК тест. Така разбрахме, че това наистина е Алфред, който е бил убит доста брутално: първо са го ударили с върха лопата, а след това са му забили нож в челюстта", казва внукът.

Алфред Суискоу, който изчезна преди 57 години в тоалетна, беше идентифициран с помощта на чорапи, криминални историиЦял екран
Внукът разпознал тялото на дядо си благодарение на чорапи Снимка: SWNS

Според полицията тялото на Суискоу е било оставено около седмица, преди да бъде погребано, тъй като пръстите и ребрата му липсвали, сякаш през това време е бил разкъсан на парчета от диви животни. Съобщава се, че в гората, където е открито тялото на жертвата, през 60-те гей мъже са се срещали тайно за случайни връзки, тъй като по това време това е било незаконно.

„Погребали са го там, защото разбраха, че никой няма да посмее да съобщи за това на полицията, може би дядо е бил убит за това, което е видял там?" - разсъждава Ръсел.

Британецът не можа да дойде на себе си, когато научи имената на двамата основни заподозрени. И двамата са починали, но той е приятел с внуците им.

Алфред Суискоу, който изчезна преди 57 години в тоалетна, беше идентифициран с помощта на чорапи, криминални историиЦял екран
Експерти работят на мястото, където е погребано тялото на Алфред Свинско Снимка: SWNS

През януари семейството най-накрая погреба Алфред в гробището в Сътън-ин-Ашфийлд - до сина му Хари, дъщеря му Карол и съпругата му Каролайн, която беше сама до края на живота си.

„Това беше най-ужасният инцидент в живота ми, загина по най-ужасния начин, който можете да си представите", казва главен полицай Роб Грифин от Нотингамшир.

По думите му все още има много въпросителни около случилото се тази нощ. Много хора, които може би са виждали Алфред, вече не са живи, така че обществото може никога да не разбере какво наистина се е случило през януари 1967 г.